Witam!
Ku mojemu zaskoczeniu odkrylam, ze w supermarkecie Coop na Campusie uniwersyteckim sa polskie produkty. Nie wiem czy wymienie wszystko, ale co zapamietalam: chrzan, musztarda, majonez, zupki rozne, puszki miesne, soki Kubusie, Tymbarki (m.in. ulubiona jablko-mieta mojego meza:-)), ogorki kiszone, piwo Lech i Tyskie. Mam nadzieje, ze to nie przejsciowe i zostana na stale!

Tags: polskie, produkty

Reply to This

Replies to This Discussion

Ha! Tymbarki! Rewelka!

Polskie produkty odkrylam tez w EmTe. Maja ogorki kiszone, kubusie, gotowe zupy, pulpety etc.

Reply to This

A gdzie jest EmTe?

Reply to This

EmTe jest przy singlu, gdzies na wysokosci de Laares. Tak mi sie przynajmniej wydaje, ze ten opis ma sens...;o)

Reply to This

Bede szukac. Jak znajde, to znaczy ze opis sens mial...:-)
Moje dzieci w miedzyczasie zapijaja sie Kubusiami. Z Alka wyrosnie chyba ekonomista, bo sam wykombinowal, ze jak bedziemy duzo Kubusia kupowac, to beda go wciaz do tego sklepu przywozic i nie bedziemy musieli go juz wozic z Polski....

Reply to This

A co to jest de Laares? Supermarket? Z gory dziekuje za odpowiedz.

Reply to This

Laares to dzielnica Enschede.

Reply to This

Super, tez sie wybiore do Coopa i Em Te ( jesli Kasia nam zdradzi gdzie jest ten sklep:). A moze ktos wie gdzie moge kupic SWIEZE orzechy laskowe? Jak co roku szukam swiezych orzechow, nawet juz dzwonilam do sklepu polskiego w Deventer, ale tez nie maja i nie moga sprowadzic. A tutaj mozna kupic tylko wysuszone orzechy, a to zupelnie inny smak.

Reply to This

Przyjedz do mnie. U mnie za domem rosnie mnostwo leszczyny (a w ogrodku jeszcze orzech wloski).

Reply to This

Jak fajnie, musze znalezc moj telefon i dzwonie aby sie umowic.Hura!

Reply to This

w koncu ktos pomyslal o Polakach mieszkajacych na wschodzie Holandii, a nie tylko na zachodzie :)

Reply to This

Udalo mi sie trafic do EM Te, to jest na Oliemolensingel. Ogorki, soczki i nawet galabki tam widziam i kupilam.

Reply to This

RSS

Sign in

Password
 or Sign Up
By signing in, you agree to the amended Terms of Service and Privacy Policy.
Forgotten your password?

Birthdays

Birthdays Tomorrow

Events

Badge

Loading…

© 2010   Created by Insego.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service